Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí croissanty

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 12 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí croissanty - postup přípravy

Pokud nemáte ve svém okolí žádnou kvalitní Francouzkou pekárnu, neriskujte a nekupujte si toto populární pečivo v supermarketu. Nestojí za nic. Raději si domácí croissanty upečte. Nejenom, že vás ohromí svou chutí, ale řada lidí je také překvapena tím, jak jednoduchá daná příprava ve skutečnosti je.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Sušené kvasnice jsou možností, jak si vše usnadnit a jak se netrápit přípravou klasického kvásku. I proto je příprava těsta na domácí croissanty tolik jednoduchá. Pokud máte po ruce všechny jednotlivé ingredience, tak je stačí jenom smíchat dohromady a vytvořit jednotné těsto




Když je těsto hotové, vytvořte si z něho bochánek, který dejte do mísy a který následně přikryjte utěrkou. Těsto takto dejte vykynout na dostatečně teplé místo, kde by mělo zůstat minimálně 1 hodinu. Během této doby dokáže zdvojnásobit svůj objem. Po této fázi je vhodné dát těsto ještě asi na 1 hodinu do lednice, aby si odpočinulo. Tato fáze se podepíše na lepší chuti vašeho pečiva.

Vaše domácí croissanty se přiopraví snadno. Nejprve si z těsta odkrajujte bochánky, které budou podobně velké. To proto, aby byly stejně velké i vaše domácí croissanty. Potom z každého kousku těsta vyválejte proužek, který jednoduše zarolujte. Vytvoříte něco, co může připomínat klasický rohlík. Takto jednoduchá daná příprava je.


Když jsou vaše domácí croissanty připraveny, dejte je na plech s pečicím papírem, dostatečně daleko od sebe. Ještě zhruba 20 minut je nechte odpočívat a potom je můžete vložit do trouby. Tu rozehřejte na 180 stupňů Celsia, což je teplota, při které by se měly péct asi 10 – 30 minut, podle jejich velikosti.

Jakmile jste s jejich vzhledem spokojeni, vyndejte je z trouby a nechte je vystydnout. Potom můžete ochutnávat. Kdo chce vylepšení, může je obalit v moučkovém cukru, nebo může zvolit i jakoukoliv náplň.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů