Domácí kuřecí salám s příchutí česneku - postup přípravy
Stále kupujete pro sebe i své potomky kuřecí salám v supermarketu? Až ochutnáte ten domácí, nebudete chtít jiný! Jeho příprava není vůbec složitá, a tak ji zvládnete během pár minut levou zadní. A ve výsledku si dopřejete k snídani, svačině či studené večeři masový skvost!
Ingredience
Nejprve si najemno pokrájejte kuřecí stehna a také prsa. Maso umístěte následně do velké mísy a okořeňte solí, mletým černým pepřem a také sušeným česnekem. Do směsi rovněž nalijte studenou vodu a pečlivě vše promíchejte.
Tvoření domácího salámu a jeho vaření
Nyní si rozprostřete na pracovní plochu navrstvenou potravinovou fólii. Na ní poklaďte masovou směs a zabalte ji do jakési šišky. Okraje pevně utěsněte a zbavte se přebytečného vzduchu vyválením.
Salám můžete zpevnit i potravinovým provázkem po celém povrchu. Pokrm dejte do vody a vařte pozvolna na středním plamenu asi hodinu.
Servírování domácího kuřecího salámu
Uvařený kuřecí salám vyjměte po hodině z vody, nechte zchladnout a poté odstraňte potravinovou fólii. Před podáváním pokrájejte na tenčí plátky. Domácí produkt uchovávejte v lednici do další konzumace. Hodit se bude ke kuřecímu salámu čerstvé pečivo, zelenina i různé druhy pomazánek. Přejeme dobrou chuť.
Různé možnosti dochucení salámu
Pokud vás nezaujala výše uvedená česneková variace domácího kuřecího salámu, můžete samozřejmě zvolit i jiné koření k dochucení. Milovníci pikantních chutí ocení třeba chilli a kajenský pepř. Ovšem skvělé budou v salámu i čerstvé jemně nasekané bylinky, jako například koriandr, bazalka, pažitka, oregano a podobně.