Dort s pomerančovým krémem - postup přípravy
Většina z nás přímo miluje krémové dezerty, které se rozplývají na jazyku a přitom jsou úžasně chutné a sladké. Dnes se podíváme na recept, který se může pyšnit jedinečnou chutí a extrémní jemností. Vyzkoušejte ho a sami uvidíte, jak je vynikající.
Těsto
Krém
Glazura
Jako první připravte krém. Všechny ingredience dobře promíchejte v hrnci, poté odložte stranou. V misce prosejte mouku, kakao, 1 šálek limonády, jedlou sodu, cukr a vanilkový cukr. Promíchejte metličkou. Poté vložte další šálek limonády, octa a promíchejte do hladka. Plech s odnímatelným okrajem vyložte pečicím papírem, nalijte směs do plechu a pečte 20 minut na 170 stupňů. Po 20 minutách zkontrolujte párátkem a nechte úplně vychladnout. Po vychladnutí nakrájejte na 4 tenké plátky.
Nyní se vraťte k hrnci, dejte ho na oheň a za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Nalijte smetanu do misky a dejte do lednice, aby úplně vychladla. Studený krém šlehejte mixérem, dokud nezhoustne a odložte stranou. Do malého kastrolu dejte mouku, cukr, kakaový prášek, dobře promíchejte, zalijte olejem a vodou a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Poté můžete dát dort dohromady. Plátky proložte krémem, vyrovnejte boky a nakonec zalijte glazurou.