Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušená mrkev s restovaným bramborem a sázeným vejcem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dušená mrkev s restovaným bramborem a sázeným vejcem - postup přípravy

Někdo ji miluje a jiný nenávidí. Dušená mrkev nikdy nevyvolává vlažné reakce. Vyzkoušejte ji podle receptu od paní Hany Petrášové, je totiž jiná a určitě vám zachutná.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Po dovaření je slijte a v pánvičce je opečte na másle se špetkou tymiánu dozlatova.

2. KROK

Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka. V pánvičce rozpusťte kousek másla a osmahněte na něm mrkev ze všech stran. Podle chuti osolte, opepřete, podlijte trochou vody, zakryjte pokličkou a duste maximálně 15 minut, aby nebyla úplně rozvařená. Těsně před dovařením mrkev zaprašte bramborovým škrobem, promíchejte a dochuťte citrónovou šťávou, solí a případně trochou cukru.

3. KROK

Vajíčko opečte na troše másla se solí a špetkou kmínu a podávejte s dušenou mrkví, restovaným bramborem a kopečkem čerstvé zeleniny.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů