Dušená mrkev s restovaným bramborem a sázeným vejcem - postup přípravy
Někdo ji miluje a jiný nenávidí. Dušená mrkev nikdy nevyvolává vlažné reakce. Vyzkoušejte ji podle receptu od paní Hany Petrášové, je totiž jiná a určitě vám zachutná.
Ingredience
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Po dovaření je slijte a v pánvičce je opečte na másle se špetkou tymiánu dozlatova.
Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka. V pánvičce rozpusťte kousek másla a osmahněte na něm mrkev ze všech stran. Podle chuti osolte, opepřete, podlijte trochou vody, zakryjte pokličkou a duste maximálně 15 minut, aby nebyla úplně rozvařená. Těsně před dovařením mrkev zaprašte bramborovým škrobem, promíchejte a dochuťte citrónovou šťávou, solí a případně trochou cukru.
Vajíčko opečte na troše másla se solí a špetkou kmínu a podávejte s dušenou mrkví, restovaným bramborem a kopečkem čerstvé zeleniny.