Dýňové karbanátky s krupicí a majoránkou - postup přípravy
Připravte si dýňové karbanátky, které jsou měkké, šťavnaté a také plné vitamínů. Recept zvládnou i začátečníci a budete ho mít hotový ani ne za půl hodiny.
Ingredience
Dýni oloupejte a rozmixujte nebo pomelte v mlýnku na maso. Cibuli nakrájejte nadrobno, nebo ji nastrouhejte na struhadle. Cibuli a dýni smíchejte s majoránkou, krupicí a moukou a vytvořte těsto.
Hotové těsto nechte odstát 5–10 minut, aby nabobtnalo. Následně z těsta vytvořte stejně velké karbanátky a obalte je ve strouhance. Karbanátky smažte z každé strany po dobu 2 minut.
Tip: V případě, že by bylo těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu krupice.
Poznámka: Karbanátky můžete podávat se smetanovou omáčkou, kterou vytvoříte smícháním rozpuštěného másla, nasekaného česneku a bylinek, nebo se zakysanou smetanou či domácí majonézou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.