Jablečný koláč z pánve - postup přípravy
Jablečný koláč z pánve je světově známý a oblíbený koláč, který je vyhledávaný pro svoji nenáročnost, rychlou přípravu a vynikající chuť. Vyzkoušejte ho také a dozajista nebudete litovat.
Ingredience
Jablko rozpulte, zbavte ho jádřince a nakrájejte ho na tenčí plátky. Poté je pokapejte čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou.
Vejce vyklepněte do misky a přidejte k němu vanilkový cukr, špetku soli a 2 lžíce cukru. Směs dobře rozmíchejte metličkou. Přidejte olej, mléko a mouku s kypřicím práškem do pečiva a obsah misky znovu důkladně promíchejte.
Pánev rovnoměrně posypejte lžící cukru a po celé její ploše navrstvěte plátky jablek. Posypejte je hrozinkami a zalijte je hotovým těstem.
Jablečný koláč pečte na pánvi zhruba 20–25 minut na mírném plameni. Po uplynutí dané doby koláč otočte a dopečte ho pět minut z druhé strany. Hotový koláč zlehka potřete meruňkovým džemem a posypejte ho drcenými mandlemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili