Jak smažit rybu bez prskání oleje - postup přípravy
Smažená ryba s bramborovým salátem k českým vánocům neodmyslitelně patří. Pokud chcete usmažit rybu tak, aby celá kuchyně nebyla zaprskaná od oleje, vyzkoušejte tento snadný trik.
Ingredience
Očištěného a vykuchaného kapra naporcujte na široké podkovy. Z nich poté vyžízněte opravdu ostrým nožem páteř a vytvořte tak filety.
Filety osolte a opepřete podle své s chuti. Do igelitového sáčku nasypte kukuřičnou a pšeničkou mouku. Filety kapra vložte postupně do igelitového sáčku, uzavřete ho a se sáčkem několikrát zatřeste.
Na pánvi rozpalte malé množství oleje. Do velké mísy si napusťte ledovou vodu. Filety vyjměte ze sáčku a namočte je do vody. Přebytečnou vodu oklepejte a vložte je do pánve.
Díky tomuto triku olej nebude stříkat a filety zůstanou křupavé a uvnitř budou krásně šťavnaté. Nesmažte je ale déle jak 4–6 minut z obou stran.
Osmaženou rybu vyjmete z pánve a ihned ji servírujte s bramborovým salátem a plátkem čerstvého citrónu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rezept hub