Jednoduchá domácí vegeta s kurkumou - postup přípravy
Pokud při vaření rádi používáte vegetu, pak tento recept rozhodně vyzkoušejte a vyrobte si svou vlastní. Skvěle se hodí do omáček, polévek nebo také k dochucení masa nebo příloh.
Ingredience
Mrkev, celer, petržel, pórek omyjte a oloupejte. Poté veškerou zeleninu kromě pórku nastrouhejte na hrubém struhadle a vložte ji do větší mísy.
Pórek nakrájejte na drobné kousky přidejte ho k nastrouhané zelenině. Poté vše promíchejte. Tácy sušičky vyložte gázou, aby nastrouhaná zelenina nepropadla.
Zeleninu vyložte na gázu a sušte ji přes noc. Poté nakrájejte celerové listy, petrželovou nať a libeček. Zelené části se suší rychleji, proto je vyskládejte na zeleninu až v polovině sušení.
Jakmile budou bylinky i zelenina zcela vysušené, přendejte je do mixéru nebo blenderu. Rozmixujte je buď na jemný prášek, nebo na drobné kousky, podle vaší preference.
Rozmixovanou směs přendejte do mísy a dochuťte ji solí, kurkumou a poté vše velmi pečlivě promíchejte. Následně hotovou vegetu přendejte do sklenic nebo uzavíratelných nádob.
Tip: Kromě soli a kurkumy můžete do vegety přidat například sušený česnek nebo sladkou mletou papriku.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Swojskie jedzonko