Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá domácí vegeta s kurkumou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Jednoduchá domácí vegeta s kurkumou - postup přípravy

Pokud při vaření rádi používáte vegetu, pak tento recept rozhodně vyzkoušejte a vyrobte si svou vlastní. Skvěle se hodí do omáček, polévek nebo také k dochucení masa nebo příloh.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mrkev, celer, petržel, pórek omyjte a oloupejte. Poté veškerou zeleninu kromě pórku nastrouhejte na hrubém struhadle a vložte ji do větší mísy.

2. KROK

Pórek nakrájejte na drobné kousky přidejte ho k nastrouhané zelenině. Poté vše promíchejte. Tácy sušičky vyložte gázou, aby nastrouhaná zelenina nepropadla.

3. KROK

Zeleninu vyložte na gázu a sušte ji přes noc. Poté nakrájejte celerové listy, petrželovou nať a libeček. Zelené části se suší rychleji, proto je vyskládejte na zeleninu až v polovině sušení.

4. KROK

Jakmile budou bylinky i zelenina zcela vysušené, přendejte je do mixéru nebo blenderu. Rozmixujte je buď na jemný prášek, nebo na drobné kousky, podle vaší preference.

5. KROK

Rozmixovanou směs přendejte do mísy a dochuťte ji solí, kurkumou a poté vše velmi pečlivě promíchejte. Následně hotovou vegetu přendejte do sklenic nebo uzavíratelných nádob.

6. KROK

Tip: Kromě soli a kurkumy můžete do vegety přidat například sušený česnek nebo sladkou mletou papriku.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Swojskie jedzonko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů