Jogurtové houstičky - postup přípravy
Pokud si chcete upéct domácí nepletené houstičky, které budou skvělé se sýrem nebo salámem, můžete zkusit těsto, které se připravuje z bílého jogurtu.
Na houstičky
Na potření
Do mísy dejte studený jogurt, přilijte horkou vodu a zamíchejte. Přidejte sušené droždí, cukr a promíchejte. Několik minut počkejte, dokud nezačne pracovat kvásek. Poté přidejte prosátou mouku a sůl. Rukou nebo za pomoci robota vypracujte do hladkého nelepivého těsta. Poté mísu přikryjte a nechte těsto kynout 45 minut na teplejším místě.
Těsto vyklopte na mírně pomoučněný vál, zlehka ho zpracujte a rozdělte na 8 dílů. Z každého udělejte malý bochánek, který upravte do podlouhlého zašpičatělého tvaru. Plech vyložte pečicím papírem a dejte na něj houstičky s většími rozestupy, ještě narostou. Přikryjte je a nechte 20 minut kynout.
Poté houstičky potřete trochou jogurtu. Pak si vezměte ostrý nůž, úplně ideální je žiletka, a vršek houstiček podélně nařízněte. Troubu rozehřejte na 200 °C a pečte housky 25 minut. Pak je nechte vychladnout na mřížce a můžete je konzumovat.