Kávová bábovka s kousky čokolády - postup přípravy
Kávová bábovka s kousky čokolády je nevšední variantou obyčejné bábovky. Určitě s ní okouzlíte nejen svoji rodinu, ale také všechny své známé.
Ingredience
Do misky dejte jogurt, ke kterému přidejte instantní kávu. Směs dobře promíchejte a ponechte ji na moment stranou.
Do další misky rozklepněte vejce, ke kterým přidejte vanilkový i krupicový cukr. Vejce s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do světle žluté pěny.
Do směsí zapracujte za stálého šlehání olej, směs jogurtu s kávou a mléko. Stále šlehejte, dokud nezískáte hladké těsto,
Do těsta metličkou vmíchejte ocet a po částech prosátou mouku. Směs stále metličkou míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Přidejte do těsta také kypřicí prášek do pečiva.
Čokoládové lupínky smíchejte s trochou mouky, oddělíte je tak od těsta. Nasypte je do směsi a celou ji důkladně promíchejte.
Těsto nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečte v troubě předehřáté na 160° zhruba 45 minut.
Po upečení nechte bábovku vychladnout a až poté ji vyklepněte z formy. Hotovou bábovku můžete polít čokoládovou polevou a ozdobit ji mandlemi
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.