Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kávová bábovka s kousky čokolády

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Kávová bábovka s kousky čokolády - postup přípravy

Kávová bábovka s kousky čokolády je nevšední variantou obyčejné bábovky. Určitě s ní okouzlíte nejen svoji rodinu, ale také všechny své známé.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do misky dejte jogurt, ke kterému přidejte instantní kávu. Směs dobře promíchejte a ponechte ji na moment stranou.

2. KROK

Do další misky rozklepněte vejce, ke kterým přidejte vanilkový i krupicový cukr. Vejce s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do světle žluté pěny. 

3. KROK

Do směsí zapracujte za stálého šlehání olej, směs jogurtu s kávou a mléko. Stále šlehejte, dokud nezískáte hladké těsto,

4. KROK

Do těsta metličkou vmíchejte ocet a po částech prosátou mouku. Směs stále metličkou míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Přidejte do těsta také kypřicí prášek do pečiva. 

5. KROK

Čokoládové lupínky smíchejte s trochou mouky, oddělíte je tak od těsta. Nasypte je do směsi a celou ji důkladně promíchejte.  

6. KROK

Těsto nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečte v troubě předehřáté na 160° zhruba 45 minut.

7. KROK

Po upečení nechte bábovku vychladnout a až poté ji vyklepněte z formy. Hotovou bábovku můžete polít čokoládovou polevou a ozdobit ji mandlemi

 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů