Klasické zlatavé bramboráky - postup přípravy
V jednoduchosti je krása a bramboráky jsou zářným příkladem tohoto hesla. Usmažte si poctivé zlatavé bramboráčky podle receptu od paní Pavly Máslové.
Ingredience
Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte k nim prolisovaný česnek, dvě vejce, sůl, pepř, kmín a majoránku a tolik hladké mouky, abyste vytvořili tekutější, ale husté těsto.
V pánvi rozehřejte rostlinný olej nebo sádlo, naběračkou odeberte trochu těsta a vlijte ho do pánve v asi půl centimetrové vrstvě. Placku nechte osmažit po obou stranách dozlatova.
Hotové bramboráky nechte okapat od přebytečného oleje v míse či talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte buďto samotné, případně plněné masovou směsí, uzeným a zelím, anebo jako přílohu ke guláši.