Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémové banánové nanuky se skořicí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Krémové banánové nanuky se skořicí - postup přípravy

Správné léto se neobejde bez pořádného nanuku. Vyzkoušejte třeba domácí banánové nanuky se skořicí, nejenže ušetříte, ale pochutnáte si ještě více než na těch kupovaných.

Ingredience pro:
12 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Mléko nalijte do většího hrnce, do kterého postupně nalámejte oloupané banány. Ke směsi přihoďte celou skořici a ochuťte ji Salkem. Veškeré ingredience navzájem důkladně promíchejte. 

2. KROK

Přidejte cukr a hrnec dejte na plotnu. Přisypejte sušené mléko a na mírném plameni směs na nanuky lehce povařte.  

3. KROK

Obsah hrnce stále míchejte, dokud se nezačne vařit. Poté nechte směs zhruba tři minuty probublávat.  

4. KROK

Směs na nanuky sundejte z plotny a ochuťte ji troškou vanilkové esence. Nakonec hmotu do hladka rozmixujte v mixéru a naplňte jí formičky na nanuky nebo kelímky z jogurtů.

5. KROK

Zmrzlinu nechte v mrazáku minimálně dvanáct hodin. Po vytažení z mrazáku nanuky ponořte na okamžik do teplejší vody, půjdou vám pak mnohem lépe vytáhnout z formiček. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rosita Cocina

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů