Kuřecí karbanátky s brambory a petrželkou - postup přípravy
Máme pro vás tip na skvělý, chutný a hlavně velmi jednoduchý oběd podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Připravte si kuřecí karbanátky, které jsou uvnitř šťavnaté a na povrchu krásně křupou. Výborné jsou také zastudena.
Ingredience
Příloha
Na obalení
Na smažení
V míse smíchejte mleté maso s vejci, kmínem, pepřem, majoránkou, solí, kořením Drůbež a kořením Bylinkové máslo, prolisovaným česnekem a ¾ nasekané petrželky.
Poznámka: ¼ petrželky si nechte na posypání brambor.
Do směsi přidejte ještě dvě lžíce strouhanky a vše smíchejte a nechte 30 minut stát. Poté vařte oloupané a očištěné brambory 20–25 minut v osolené vodě.
Jakmile máte hotové masové těsto, vytvářejte z něj karbanátky o průměru přibližně 7 cm, které obalte ve strouhance a smažte z každé strany přibližně 5 minut na mírném ohni.
Poznámka: Nebojte se udělat karbanátky větší. Maso se při smažení mírně zmenší.
Tip: Kuřecí karbanátky s brambory podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou. Chcete-li, můžete k jídlu přidat jako oblohu nakrájené čerstvé rajče.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou