Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí karbanátky s brambory a petrželkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kuřecí karbanátky s brambory a petrželkou - postup přípravy

Máme pro vás tip na skvělý, chutný a hlavně velmi jednoduchý oběd podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Připravte si kuřecí karbanátky, které jsou uvnitř šťavnaté a na povrchu krásně křupou. Výborné jsou také zastudena.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mleté maso s vejci, kmínem, pepřem, majoránkou, solí, kořením Drůbež a kořením Bylinkové máslo, prolisovaným česnekem a ¾ nasekané petrželky.

Poznámka: ¼ petrželky si nechte na posypání brambor.

2. KROK

Do směsi přidejte ještě dvě lžíce strouhanky a vše smíchejte a nechte 30 minut stát. Poté vařte oloupané a očištěné brambory 20–25 minut v osolené vodě. 

3. KROK

Jakmile máte hotové masové těsto, vytvářejte z něj karbanátky o průměru přibližně 7 cm, které obalte ve strouhance a smažte z každé strany přibližně 5 minut na mírném ohni.  

Poznámka: Nebojte se udělat karbanátky větší. Maso se při smažení mírně zmenší.

4. KROK

Tip: Kuřecí karbanátky s brambory podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou. Chcete-li, můžete k jídlu přidat jako oblohu nakrájené čerstvé rajče.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů