Kuřecí prsa se sýrem a smetanovou omáčkou - postup přípravy
Ohrnují vaše děti nad zeleninovými pokrmy nos? Pak jim zkuste připravit skutečně lahodné jídlo z jednoho pekáčku v podobě zapečených kuřecích prsou se sýrem a smetanovou omáčkou. Jako doplněk je pak v receptu i čerstvé rajče.
Ingredience
Nejprve si pokrájejte na menší kousky kuřecí prsa. Pak je umístěte do mísy a okořeňte sladkou mletou paprikou, solí, mletým pepřem a vše zakápněte olivovým olejem. Suroviny promíchejte a maso nechte marinovat při pokojové teplotě půl hodiny.
Příprava zapékací omáčky, kompletace pokrmu a jeho pečení v troubě
Nyní si v jiné misce vyšlehejte vejce spolu se zakysanou smetanou, sušenou bazalkou a také s nahrubo strouhaným tvrdým sýrem dle volby (hodit se bude třeba čedar anebo gouda).
Omáčku následně nalijte na marinovaná kuřecí prsa a důkladně propojte vařečkou. Dále si k ruce vezměte menší zapékací misku anebo plech a vše do ní vlijte. Na povrch pak vyskládejte kolečka omytého rajčete. Maso se sýrem, smetanou a rajčetem zapékejte v předehřáté troubě asi 40 minut při teplotě 180 °C.
Servírování zapečených kuřecích prsou se sýrem a smetanovou omáčkou
Upečený pokrm vyjměte z trouby a ihned podávejte třeba s opečeným bramborem. Hodit se však bude i bramborová kaše, vařené brambory, hranolky, krokety či čerstvé pečivo. Doplnit porci pak můžete o oblíbené studené omáčky a dipy. Skvělá bude i nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu. Přejeme vám dobrou chuť.