Kynuté máslové buchty ze sušeného droždí - postup přípravy
Provoňte o Velikonocích svůj domov nadýchanými kynutými máslovými buchtami. Příprava této pochoutky vám nezabere mnoho času a zvládnou ji i začátečníci.
Těsto
Na pomazání
Na potření
Na posypání
Na vymazání
Začněte s přípravou těsta. Teplé mléko smíchejte s teplou vodou, cukrem a vejcem. Přidejte sušené droždí a ingredience důkladně zamíchejte.
Na závěr do směsi vmíchejte olej, mouku, sůl a z ingrediencí vytvořte těsto.
Tip: Aby vzniklo těsto bez hrudek, mouku prosejte a přidejte ji nadvakrát.
Těsto hněťte 7 minut, vložte ho do olejem vymazané mísy a zakryjte potravinovou fólií s utěrkou. Poté ho nechte kynout na teplém místě 40 minut.
Vykynuté těsto rozdělte na dvě části, z kterých vytvořte bochánky. Ty nechte kynout dalších 10 minut, pod utěrkou. Pokračujte s přípravou buchet.
První část těsta vyválejte na obdélníkový plát o tloušťce 0,5 cm, který pomažte polovinou množství másla. Těsto zarolujte a rozdělte na 8 částí o šířce 4 cm.
Kousky vyskládejte do formy, vymazané olejem a stejný postup opakujte u zbytku ingrediencí. Buchty zakryjte a nechte je kynout ještě 30 minut.
Kynuté máslové buchty potřete směsí vaječného žloutku s mlékem, posypte je sezamovými semínky a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Tip: Upečenou pochoutku vyklopte na chladící mřížku a servírujte ji až poté, co vychladne. Díky tomu bude lépe stravitelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: brot von elsa
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.