Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté máslové buchty ze sušeného droždí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Kynuté máslové buchty ze sušeného droždí - postup přípravy

Provoňte o Velikonocích svůj domov nadýchanými kynutými máslovými buchtami. Příprava této pochoutky vám nezabere mnoho času a zvládnou ji i začátečníci.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Těsto

Na pomazání

Na potření

Na posypání

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta. Teplé mléko smíchejte s teplou vodou, cukrem a vejcem. Přidejte sušené droždí a ingredience důkladně zamíchejte. 

2. KROK

Na závěr do směsi vmíchejte olej, mouku, sůl a z ingrediencí vytvořte těsto.

Tip: Aby vzniklo těsto bez hrudek, mouku prosejte a přidejte ji nadvakrát.

3. KROK

Těsto hněťte 7 minut, vložte ho do olejem vymazané mísy a zakryjte potravinovou fólií s utěrkou. Poté ho nechte kynout na teplém místě 40 minut. 

4. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na dvě části, z kterých vytvořte bochánky. Ty nechte kynout dalších 10 minut, pod utěrkou. Pokračujte s přípravou buchet.

5. KROK

První část těsta vyválejte na obdélníkový plát o tloušťce 0,5 cm, který pomažte polovinou množství másla. Těsto zarolujte a rozdělte na 8 částí o šířce 4 cm. 

6. KROK

Kousky vyskládejte do formy, vymazané olejem a stejný postup opakujte u zbytku ingrediencí. Buchty zakryjte a nechte je kynout ještě 30 minut. 

7. KROK

Kynuté máslové buchty potřete směsí vaječného žloutku s mlékem, posypte je sezamovými semínky a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.

8. KROK

Tip: Upečenou pochoutku vyklopte na chladící mřížku a servírujte ji až poté, co vychladne. Díky tomu bude lépe stravitelná. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: brot von elsa

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů