Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté rolky s karamelovým Salkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Kynuté rolky s karamelovým Salkem - postup přípravy

Kynuté rolky jsou nadýchané, vláčné a plné bohaté karamelové náplně a křupavé drobenky. Jsou ideální pro milovníky snadného pečení a také pro začátečníky.

Ingredience pro:
21 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko smíchejte se solí, droždím, cukrem a vejci. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.

2. KROK

Do směsi zapracujte změklé máslo a uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě po dobu 1,5–2 hodin.

3. KROK

Mezitím připravte drobenku. Změklé máslo smíchejte s moukou a cukrem. Mouku přidejte nadvakrát, ingredience se tak lépe propojí.

Poznámka: Asi hrst drobenky si odložte bokem na závěrečné posypání.

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a vytvořte z něj 21 stejných bochánků. Z každého z nich vytvořte plát o výšce 0,4 cm. 

Tip: Aby bochánky, s kterými zrovna nepracujete, nevysychaly, přikryjte je potravinovou fólií.

5. KROK

Do středu plátu vsypte trochu drobenky, kterou pokryjte zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem. Náplň do těsta zarolujte a rolky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.

Poznámka: Postup opakujte také se zbytkem ingrediencí. 

6. KROK

Tip: Můžete si vytvořit také domácí vařené kondenzované mléko. Jednoduše tradiční Salko postavte do hrnce s vodou, ve které ho vařte přibližně 2 hodiny. Poté nechte plechovku zcela vychladnout a až pak ji teprve otevřete a použijte její obsah.

7. KROK

Rolky přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout dalších 35–40 minut. Na závěr kynuté rolky pomažte rozšlehaným vaječným žloutkem a posypte zbytkem drobenky. Dezert pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30–35 minut.

8. KROK

Poznámka: Rolky nechte vychladnout pod čistou utěrkou a poté je servírujte dle libosti.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: OSHPAZ KELIN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů