Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodné tiramisu s jemným krémem, piškoty a kakaovým korpusem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Lahodné tiramisu s jemným krémem, piškoty a kakaovým korpusem - postup přípravy

Lahodné tiramisu je populárním dezertem. Jak pokud jde o chuť, tak i lehkost a svěžest. Není vždy nutné vyrážet do italských cukráren nebo kaváren, jelikož populární lahůdku lze připravit i doma. Z pár běžně dostupných surovin.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Další

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

I když klasické Tiramisu se nepeče, tato alternativa ano. Začíná se přípravou těsta. Jeho složkou jsou vejce, která se smíchají s cukrem a důkladně se vyšlehají. Poté se k nim také přidává sůl a když mají potřebnou konzistenci, přidává se olej. Následně jsou na řadě sypké suroviny, v podobě mouky, prášku do pečiva a kakaa. Vše se už na pomalé otáčky mixéru důkladně promíchá.

2. KROK

Poté se těsto nalije na plech vyložený pečicím papírem a vloží do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Doba pečení je zhruba 25 minut.

3. KROK

Už v době, kdy se těsto peče, je možné připravit si krém. Jeho základem jsou žloutky, které se pomocí mixéru začnou vyšlehávat s cukrem. Nejprve klasicky, poté se mísa vloží do vodní lázně. Pokračuje se na nižší otáčky, dokud nevznikne pěnivá konzistence. Až v tuto chvíli se do základu krému může vmíchat mascarpone a vanilka. Na závěr se krém zjemní smetanou, zvýší se otáčky a vše se šlehá do doby, dokud krém nebude dokonale a dostatečně hutný.

4. KROK

Nejdůležitější přípravné práce jsou hotové a nyní se může začít kompletovat. Hotové a chladné těsto se rozpůlí na dvě půlky. Jedna se stane základem pro tiramisu. Na tuto vrstvu se následně nanese trocha krému. Na tuto krémovou vrstvu přijde vrstva cukrářských piškotů. Ty se před tím namáčí v kávě, což jim dodá vláčnost a chuť. Následuje opět vrstva krému a po ní znovu vrstva piškotů. Na ně se znovu nanáší krém, na který zamíří druhá polovina upečeného těsta. Na něj namažeme zbytek krému a dokonale ho uhladíme do roviny.

5. KROK

Vše se dá na několik hodin do lednice a před podáváním je vhodné tiramisu ještě posypat kvalitním kakaem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů