Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Luxusní čokoládový dort Ferrero Rocher

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Luxusní čokoládový dort Ferrero Rocher - postup přípravy

Dort Ferrero Rocher je luxusní dezert, který spojuje bohatou čokoládovou chuť s oříšky a jemným krémem. Překvapte své blízké neodolatelnou pochoutkou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. V míse vyšlehejte vejce se špetkou soli a cukrem. Šlehání potrvá přibližně 5–8 minut. Jakmile vznikne nadýchaná hmota, prosejte do ní mouku s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. 

Poznámka: Prosetí suchých ingrediencí je důležité pro vznik hladkého těsta bez hrudek.

2. KROK

Do směsi vmíchejte také olej s mlékem a vymíchejte těsto, které nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Formu přikryjte alobalem a těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. 

3. KROK

Po upečení z formy sejměte alobal a korpus nechte volně vychladnout. Poté jej horizontálně nakrájejte na 3 stejně velké části.

Poznámka: Zda je korpus upečený, zjistíte, když do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Zatím připravte krém. V míse vyšlehejte smetanový sýr se smetanou a nutellou a směs vložte do cukrářského sáčku, pomocí kterého krémem potřete první část korpusu. Krém posypte 100 g lískových ořechů, které zakryjte další vrstvou krému, na který položte druhou část korpusu. 

5. KROK

Korpus znovu potřete krémem, posypte lískovými ořechy a zakryjte krémem, na který položte třetí část korpusu.

Poznámka: Vrstvení zakončete krémem, kterým potřete také strany dezertu.

6. KROK

Dort Ferrero Rocher vložte na 2–3 hodiny do lednice a poté jej polijte polevou, připravenou ze smetany, čokolády a lískových ořechů. Polevu nechte ztuhnout a dezert podávejte nakrájený na kousky.

Tip: Polevu zahřívejte 2 minuty ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů