Luxusní čokoládový dort Ferrero Rocher - postup přípravy
Dort Ferrero Rocher je luxusní dezert, který spojuje bohatou čokoládovou chuť s oříšky a jemným krémem. Překvapte své blízké neodolatelnou pochoutkou.
Korpus
Náplň
Poleva
Nejprve připravte korpus. V míse vyšlehejte vejce se špetkou soli a cukrem. Šlehání potrvá přibližně 5–8 minut. Jakmile vznikne nadýchaná hmota, prosejte do ní mouku s kypřícím práškem do pečiva a kakaem.
Poznámka: Prosetí suchých ingrediencí je důležité pro vznik hladkého těsta bez hrudek.
Do směsi vmíchejte také olej s mlékem a vymíchejte těsto, které nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Formu přikryjte alobalem a těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Po upečení z formy sejměte alobal a korpus nechte volně vychladnout. Poté jej horizontálně nakrájejte na 3 stejně velké části.
Poznámka: Zda je korpus upečený, zjistíte, když do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Zatím připravte krém. V míse vyšlehejte smetanový sýr se smetanou a nutellou a směs vložte do cukrářského sáčku, pomocí kterého krémem potřete první část korpusu. Krém posypte 100 g lískových ořechů, které zakryjte další vrstvou krému, na který položte druhou část korpusu.
Korpus znovu potřete krémem, posypte lískovými ořechy a zakryjte krémem, na který položte třetí část korpusu.
Poznámka: Vrstvení zakončete krémem, kterým potřete také strany dezertu.
Dort Ferrero Rocher vložte na 2–3 hodiny do lednice a poté jej polijte polevou, připravenou ze smetany, čokolády a lískových ořechů. Polevu nechte ztuhnout a dezert podávejte nakrájený na kousky.
Tip: Polevu zahřívejte 2 minuty ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen