Marinované kuřecí paličky s mrkvovou rýží a rajčatovou salsou - postup přípravy
Zajímavou úpravou kuřecích paliček je jejich naložení do marinády se sójovou omáčkou a medem. Skvělou přílohou je k nim rýže s mrkví a na ochucení salsa z rajčatové omáčky.
Na paličky
Na rýži
Na salsu
Paličky osušte a podle chuti osolte a opepřete. Smíchejte v misce med, sójovou omáčku, sladkou papriku, sušený česnek, sušený zázvor, olej a šťávu z limety. Dejte paličky do mísy. Zalijte je směsí a důkladně promíchejte, aby se jí obalily. Mísu s masem přikryjte a nechte ho v chladu 2 hodiny marinovat.
Poté dejte paličky na plech vyložený pečicím papírem a potřete je trochou marinády. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte paličky 45 až 55 minut. Zhruba v polovině pečení je ještě jednou potřete marinádou.
Na přílohu si nastrouhejte mrkev na hrubém struhadle. Dejte do rendlíku trochu másla a na něm smažte mrkev, aby změkla. Přidejte rýži, promíchejte a pak vše zalijte vodou. Použijte jí zhruba dvojnásobné množství, než bylo rýže. Dle chuti dosolte a na mírném plameni vařte pod poklicí, dokud se voda nevypaří a rýže nebude měkka.
Na salsu si nasekejte jarní cibulku na jemno a dejte ji do misky. Přidejte k ní nasekaný koriandr a prolisované stroužky česneku. Nakonec do misky přidejte rajčatovou omáčku a zamíchejte. Hotové paličky servírujte s rýží a trochou salsy.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.