Máslový piškot se zakysanou smetanou - postup přípravy
Jednoduchý dezert si lze upéci z těsta zadělávaného s máslem a smetanou, což mu dodá velmi jemnou chuť. Díky tomu, že je jedna polovina těsta obarvená kakaem, navíc vypadá atraktivně.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte změklé máslo, sůl a cukr a rozšlehejte ho. Postupně přidejte vejce a nakonec zakysanou smetanu. Místo ní můžete použít bílý jogurt.
Přidejte prosátou mouku, prášek do pečiva a vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Rozdělte ho napůl. Do jedné poloviny přidejte kakao a trochu vody a promíchejte, dokud nezískáte tmavé těsto.
Pečicí formu o rozměrech 30×27 centimetrů vymažte máslem a dávkujte do ní těsto větší lžící. Vždy dejte jednu hromádku světlého těsta vedle tmavého a střídejte je. Můžete také pomocí špejle vytvořit rozmazaný vzor. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte piškot přibližně 45 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.