Mleté maso s těstovinami a rajčatovou omáčkou - postup přípravy
Mleté maso s těstovinami obsahuje rajčatovou omáčku, díky které je pokrm šťavnatý. Jídlo je jednoduché na přípravu a přijde vhod, až nebudete mít na vaření mnoho času.
Ingredience
Omáčka
Nejprve si připravte omáčku. Rajčata zbavte stopek a vložte je do mixéru, společně s cibulí, česnekem a solí. Ingredience rozmixujte dohladka a směs nalijte do rendlíku s rozpáleným olejem.
Směs zahřívejte 1 minutu a odstavte ji z tepla. Poté dejte vařit těstoviny. Vařte je v osolené vodě s trochou oleje přibližně 9–11 minut. Následně je sceďte.
Tip: Při vaření těstovin se řiďte pokyny pro přípravu na obalu konkrétního produktu.
Zatímco se těstoviny vaří, nastrouhejte mozzarellu na jemném struhadle a odložte ji bokem. Na rozpálené pánvi s olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem 1 minutu a poté k ingrediencím přidejte maso.
Směs osolte, opepřete a důkladně zamíchejte. Maso smažte přibližně 4 minuty a poté ho zalijte rajčatovou omáčkou. Pokrm ochuťte oreganem, chilli vločkami, znovu zamíchejte a do pánve přidejte těstoviny, které zasypte trochou mozzarelly.
Směs znovu zamíchejte a poté znovu posypte zbytkem mozzarelly. Pánev přikryjte pokličkou a nechte sýr, ať se rozpustí – potrvá to přibližně 2 minuty.
Poznámka: Po přidání druhé dávky sýru už pokrm nevařte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Receta De 10