Nadýchané maďarské langoše s česnekem - postup přípravy
Pochutnejte si na křupavých nadýchaných maďarských langoších, hotových za pár minut. Připravíte je snadno podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Těsto
K ochucení
Ostatní ingredience
Teplou vodu smíchejte s cukrem a droždím. Směs nechte 10 minut reagovat a mezitím v samostatné míse smíchejte mouku se solí.
Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Do směsi přidejte kvásek a vytvořte těsto, které zakryjte čistou utěrkou a nechte kynout 20 minut na teplém místě. Poté ho potřete olejem, zakryjte a nechte kynout dalších 10 minut.
Z vykynutého těsta následně odebírejte kousky o velikosti 2–3 lžic, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte a nechte kynout posledních 10 minut.
Poté každý z nich roztáhněte do stran, vložte do rozpáleného oleje a smažte 1 minutu z každé strany, dozlatova.
Tip: Usmažené langoše odkládejte na papírovou utěrku, která z nich vysaje přebytečný tuk.
Během smažení si připravte směs k ochucení. Prolisovaný česnek smíchejte s olejem, vodou, solí, směs zakryjte a vložte do lednice, než ji budete používat.
Nadýchané maďarské langoše potřete česnekovou směsí, oblíbenou omáčkou, jako je kečup, tatarka nebo zakysanou smetanou. Každý langoš posypte nastrouhaným tvrdým sýrem a užijte si skvělou chuť pokrmu.
Tip: Pokud vám nějaké těsto zbyde, můžete do něj zabalit oblíbenou klobásu a pokrm usmažit. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty

