Nepečený piškotový kremeš - postup přípravy
Není nic lepšího, než svou rodinu či blízké potěšit jen tak něčím chutným na zub. K tomuto účelu může sloužit i tento nepečený dezert, se kterým se sice zrovna dvakrát nenadřete, ale i přesto chutná dokonale.
Základ
Krém
Šlehačka
Poleva
Nachystejte si tác, na kterém budete dezert servírovat, a formu na něj ve tvaru obdélníku o velikosti 28 x 20 cm. V misce smíchejte mléko s likérem a v této směsi namáčejte cukrářské piškoty jeden za druhým, dokud nevytvoříte základ dezertu. Poté se můžete vrhnout na přípravu krému.
Do hrnce rozklepněte vejce a přidejte nejprve trochu cukru a vanilkový extrakt. Vyšlehejte metličkou, přišlehejte zbytek cukru, kukuřičnou mouku, mléko a vařte do ztuhnutí. Dle chutě přilijte ještě trochu extraktu, nalámejte bílou čokoládu a promíchejte. Vychlazený krém poté nalijte na piškoty.
Do větší mísy nalijte smetanu ke šlehání, vsypte moučkový cukr a vyšlehejte šlehačku. Nalijte ji na krém. Na polevu si ohřejte smetanu ke šlehání a nalámejte do ní hořkou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Výslednou směs nalijte na vršek dezertu, zarovnejte a nechejte jej poté ztuhnout v lednici po dobu několika hodin, nejlépe však na celou noc. Poté můžete servírovat, dobrou chuť!