Pečené cuketové lodičky s tvarohovou náplní a sýrem - postup přípravy
Pokud očekáváte hosty, kteří jsou vegetariány, můžete je potěšit skvělou cuketovou chuťovkou! „Lodičky“ plněné tvarohovou směsí a sýrem ovšem nadchnou i masožravce. Přípravu zvládnete levou zadní během pár minut.
Ingredience
Začněte tím, že si cukety omyjete, odstraníte jejich konce a přepůlíte je podélně.
Následně pomocí lžíce vydlabejte dužinu a pusťte se do přípravy tvarohové náplně.
V míse si smíchejte měkký tvaroh spolu s vejcem, jemně nasekaným koprem, prolisovanými stroužky česneku, solí a případně pepřem.
Nyní si vyskládejte vydlabané cuketové „lodičky“ na plech s pečicím papírem, vnitřek osolte a opepřete dle chuti a plňte tvarohovou směsí.
Na povrch ještě naneste malé množství zakysané smetany, posypejte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem a dejte péct do trouby na cca 25 až 30 minut při teplotě 180 °C.
Upečené cuketové „lodičky“ vyjměte z trouby a ihned podávejte (nejlepší jsou teplé). Hodit se bude pokrm jak k lehčí večeři, tak jako předkrm pro hosty.
Jako nápoj se k pečeným cuketám s tvarohem hodí třeba bílé suché víno.
Přejeme vám dobrou chuť.
Pokud se bez masa v pokrmech neobejdete, můžete samozřejmě do tvarohu nějakou tu uzeninu zakomponovat. Hodit se bude třeba strouhaná či jemně nasekaná šunka, slanina, uzené maso, klobáska a podobně. Kopr je pak možné nahradit jakoukoliv jinou čerstvou bylinkou (petržel, pažitka, koriandr).