Pečený vepřový bůček na smetaně s bramborem - postup přípravy
V poslední době se do popředí dostávají recepty z jednoho pekáče a tento se může hrdě řadit mezi ně. Při jeho tvorbě zašpiníte minimum nádobí a následný úklid vám nezabere tolik času.
Vepřový bůček
Příloha
Do kůže vepřového bůčku udělejte několik zářezů (viz video). Poté ho dejte do formy (25 x 32 cm), ve které ho budete péct. Okořeňte ho solí, mletým pepřem, provensálskými bylinkami, bobkovými listy, sušeným tymiánem a zalijte ho olejem. Koření s olejem do bůčku ručně pořádně vmasírujte z obou stran.
Poté ho z formy odeberte na krájecí desku. Olej s kořením, co po něm zbydou, nechejte ve formě. Oškrábejte brambory, nechte je v celku a dejte je do formy. Osolte je a promíchejte se zbylým kořením po mase. Poté na ně položte bůček, zalijte je smetanou a vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na hodinu. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!