Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná vejce s granátovým jablkem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Plněná vejce s granátovým jablkem - postup přípravy

Milovníci vajec ocení tento velmi originální recept na plněná vejce, která můžete podávat jako předkrm, až vás o Velikonocích navštíví rodina a přátelé. Recept je velmi rychlý a nemusí se ho bát ani začínající kuchaři.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vařte 10 minut v osolené vodě, poté je nechte vychladnout a oloupejte je. 

Poznámka: Vejce obsahují sůl, která se během přípravy vyvaří. Přidáním soli do vody tomuto zabráníte. Vejce pak budou chutnější a výživnější.

2. KROK

Uvařená vejce rozpulte a vyndejte z nich opatrně žloutky, které pomocí vidličky rozmačkejte. Ořechy nasekejte nadrobno a sýr nastrouhejte na jemno. Obě ingredience vmíchejte do misky se žloutky, přidejte k nim prolisovaný česnek se solí a majonézou. 

3. KROK

Vše v misce zamíchejte a salát, který jste předem omyli, nakrájejte na asi 4cm kousky, kterými vystelte uvařené bílky. Na kousky salátu položte lžičku žloutkové náplně a ozdobte ji několika zrnky granátového jablka. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů