Plněné papriky s kuřecím masem - postup přípravy
Klasické plněné papriky jsou nad vaše síly nebo se hroutíte při představě mnohahodinové přípravy složitého receptu? Vyzkoušejte recept na plněné papriky s kuřecím masem, které vynikají delikátní chutí, jsou dietním pokrmem vhodným pro odlehčený jídelníček, nadto jsou rychle hotové. Recept zvládne i úplný začátečník. Tyto plněné papriky vyniknou na svátečním stole a pohostit můžete také své přátele, kteří budou uhranuti báječným splynutím chutí.
Ingredience
Připravte si kuřecí stehna, dobře je omyjte pod tekoucí vodou, osušte a odstraňte nožem kůži. Maso oddělte od kosti a nakrájejte ho na malé kousky. Dejte maso do misky, opepřete, osolte a ochuťte bazalkou, případně jiným oblíbeným kořením. Nakrájejte si najemno cibuli a česnek a promíchejte s masem.
Z omytých rajčat odstraňte středy a nakrájejte je na malé kousky, taktéž přidejte do misky s masem. Obdobně nakrájejte na drobná kolečka jarní cibulku včetně zelených částí a přidejte spolu s majonézou do masové směsi v misce.
Omyté červené papriky rozpulte, odstraňte všechna semínka zvnitřku a osolte. Masovou směsí naplňte jednotlivé půlky paprik. Rozložte na pekáč a přikryjte hliníkovou fólií. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte asi 45-60 minut.
Sýr nastrouhejte najemno a 5 minut před koncem pečení odstraňte alobal a posypte každou paprikou sýrem, dozdobte nasekaným koprem nebo jinými čerstvými bylinkami a dejte zapéct.
Podávejte s vařenou rýží basmati, obyčejným nebo pita chlebem nebo opečenou bagetkou pokapanou olivovým olejem.