Podmáslová bábovka se strouhanou tyčinkou Margot - postup přípravy
Voňavá a vláčná bábovka s margot čokoládou podle receptu paní Romany Staňové vám rozjasní všední den. Vyzkoušejte nový recept na starou a osvědčenou klasiku.
Ingredience
Ve větší míse vyšlehejte dvě vejce s cukrem krupice. Do vyšlehané směsi přidejte vanilkový cukr, olej a podmáslí.
Tyčinku Margot nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte ji do těsta. Nakonec vmíchejte prosátou hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Hotové těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a dejte ho péct do trouby rozpálené na 170 °C na zhruba 50 minut.
Zda je bábovka již upečená, lehce poznáte pomocí testu špejlí. Jednoduše ji zapíchněte do středu bábovky. Pokud ji vytáhnete suchou, bábovka je pravděpodobně hotová. Pokud na ní ulpívají kousky těsta, vraťte bábovku dopéct na dalších 5–10 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.