Pomerančové řezy s krémem a polevou - postup přípravy
Ochutnejte originální pomerančové řezy podle receptu od paní Dagmar Kazdové. Budete nadšeni jejich jemnou a osvěžující chutí.
Piškot
Krém
Poleva
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem. Poté ke směsi vmíchejte polohrubou mouku a také prášek do pečiva. Hotové hladké těsto bez hrudek nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte ho péct do trouby předehřáté na 150 °C na zhruba 30 minut.
Pomeranč nakrájejte na malé kousky. Tvaroh vyšlehejte s cukrem dohladka a poté do něj zašlehejte kousky pomeranče. Do krému zapracujte dle návodu také ztužovač za studena od Dr. Oetkera. Hotový krém naneste na vychladlý piškot a dejte ho vychladit do lednice.
Mezitím si připravte polevu. Do pomerančového džusu nasypejte vanilkový pudink, případně i cukr, a směs dejte vařit jako klasický pudink. Ještě horkou ji nalijte na krém a tahy špejlí vytvořte mramorovaný vzor. Nechte dezert vychladnout a ztuhnout, nakrájejte ho na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.