Pudinkový koláč s jablky a vanilkou - postup přípravy
Inspirujte se zajímavým receptem na osvěžující dezert s lahodným pudinkem a jablky. Díky tomuto postupu získáte nadýchaný a lahodný pudinkový koláč, který si oblíbí všichni, kterým jej nabídnete.
Náplň
Těsto
Nejprve si připravte náplň. V rendlíku smíchejte vejce s cukrem, mlékem a vanilkovým pudinkem. Směs zahřívejte přibližně 1 minutu, do zhoustnutí. Následně ji sundejte z tepla a přelijte do cukrářského sáčku, který uzavřete.
Poznámka: Směs v sáčku nechte volně chladnout v pokojové teplotě.
Nyní si připravte těsto smícháním vajec s cukrem, mlékem a olejem. Za stálého šlehání postupně přisypte mouku a na závěr přimíchejte kypřící prášek do pečiva.
Poznámka: Mouku je nutné přidávat postupně, aby se ingredience propojily a v těstu nevznikly hrudky.
Jablko omyjte, odstraňte z něj jádřinec a nakrájejte jej na kousky, které vmíchejte do těsta. Zapékací mísu vyplňte pečicím papírem a těsto s jablky do ní rovnoměrně rozprostřete.
Poznámka: Povrch těsta ozdobte pruhy vytvořenými z náplně, pomocí cukrářského sáčku tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. Následně jej ze zapékací mísy vyndejte a nechte volně vychladnout.
Tip: Pudinkový koláč posypte moučkovým cukrem a podávejte jej nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Serpica Recepti