Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé zapečené brambory s vepřovým masem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Rychlé zapečené brambory s vepřovým masem - postup přípravy

Pokud hledáte rychlý sobotní oběd nebo večeři, vyzkoušejte zapečené brambory s vepřovým masem z 1 pekáče. Podávat je můžete s osvěžujícím okurkovým salátem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vepřovou krkovici nakrájejte na větší kostičky a přendejte je do pekáče. Poté oloupejte brambory a nakrájejte je na stejně velké kostičky jako maso.

2. KROK

Brambory přidejte do pekáče k masu. Cibuli oloupejte, nakrájejte ji půlkolečka a přidejte ji k bramborám. Poté suroviny zalijte olejem.

3. KROK

Vše dochuťte solí, mletým černým pepřem, sušenou majoránkou a mletou sladkou paprikou. Poté pekáč přiklopte víkem a s pekáčem několikrát zatřeste.

4. KROK

Do pekáče přidejte čerstvý rozmarýn, opět ho přiklopte víkem a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a maso s bramborami pečte přibližně 30 minut.

5. KROK

Mezitím nastrouhejte sýr na hrubém struhadle. Pekáč vyjměte z trouby, sundejte z něj víko a maso s bramborami posypte sýrem. Pekáč vložte do trouby a směs pečte dalších 20 minut.

6. KROK

Hotové maso s bramborami vyjměte z trouby, posypte je nasekanou pažitkou a ihned je servírujte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: schnell food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů