Rychlý kedlubnový salát s mrkví - postup přípravy
Kedlubny jsou v poslední době značně podceňovaným druhem zeleniny, který si ale zaslouží v našem jídelníčku trvalé místo. Vyzkoušejte ho třeba v tomto chutném salátu podle receptu zveřejněného na Youtube kanále Vaříme s mozkem.
Ingredience
Očistěte cibuli, mrkev a kedlubnu. Cibuli nakrájejte nadrobno a mrkev s kedlubnou nastrouhejte na hrubém struhadle. Všechnu zeleninu sesypejte dohromady do jedné salátové misky.
K zelenině přidejte lžíci olivového oleje, po půl lžičce soli a celého kmínu, lžičku octa a lžičku moučkového cukru. Salát se zálivkou důkladně promíchejte.
Nakonec salát podle chuti posypejte čerstvě mletým černým pepřem. Znovu ho promíchejte, rozdělte ho do servírovacích misek a podávejte jej posypaný jemně nastrouhanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s mozkem