Rychlý kokosový cheesecake - postup přípravy
Vynikající kokosový cheesecake podle receptu od paní Katky Sojkové vám svojí chutí okouzlí chuťové pohárky a svým vzhledem doslova vytře zrak.
Korpus
Krém
Ganache
Dortovou formu s odnímatelným okrajem vyložte kruhem (o průměru dna formy) vystřiženým z pečicího papíru. Kokosové sušenky rozdrťte v mixéru a nasypejte je do mísy. Přilijte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Směs poté rozprostřete na dno formy a důkladně ji upěchujte.
Tvaroh vyšlehejte se smetanovým sýrem a tvarohem a kokosovým mlékem. Poté do směsi opatrně zašlehejte vyšlehanou šlehačku. Dále do ní vmíchejte moučkový cukr a kokos.
Na polevu si nalámejte čokoládu do misky. Zahřejte v kastrůlku smetanu ke šlehání a ještě horkou ji nalijte k čokoládě. Míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká a lesklá poleva.
Na vychladlý korpus natřete rovnoměrně kokosový krém. Poté ho polijte čokoládovou polevou a dejte ho vychladit do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.