Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý kokosový cheesecake

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlý kokosový cheesecake - postup přípravy

Vynikající kokosový cheesecake podle receptu od paní Katky Sojkové vám svojí chutí okouzlí chuťové pohárky a svým vzhledem doslova vytře zrak.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Korpus

Krém

Ganache

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Dortovou formu s odnímatelným okrajem vyložte kruhem (o průměru dna formy) vystřiženým z pečicího papíru. Kokosové sušenky rozdrťte v mixéru a nasypejte je do mísy. Přilijte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Směs poté rozprostřete na dno formy a důkladně ji upěchujte. 

2. KROK

Tvaroh vyšlehejte se smetanovým sýrem a tvarohem a kokosovým mlékem. Poté do směsi opatrně zašlehejte vyšlehanou šlehačku. Dále do ní vmíchejte moučkový cukr a kokos.

3. KROK

Na polevu si nalámejte čokoládu do misky. Zahřejte v kastrůlku smetanu ke šlehání a ještě horkou ji nalijte k čokoládě. Míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká a lesklá poleva.

4. KROK

Na vychladlý korpus natřete rovnoměrně kokosový krém. Poté ho polijte čokoládovou polevou a dejte ho vychladit do lednice.  

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů