Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý ořechový dort s kakaovým krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlý ořechový dort s kakaovým krémem - postup přípravy

Rychlý ořechový dort je vláčný, vypadá luxusně a dokonale kombinuje jemný krém s křupavými komponenty. Je ideální pochoutkou ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Přidejte rozpuštěné máslo s nasekanými ořechy a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Polovinu těsta nalijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. Postup opakujte i se zbytkem těsta.

Poznámka: Zda je těsto hotové, otestujte pomocí špejle.

3. KROK

Mezitím připravte krém. Změklé máslo šlehejte se špetkou soli 2–3 minuty. Za stálého šlehání poté přidejte kondenzované mléko a nakonec do směsi vešlehejte kakao.

4. KROK

Oba upečené korpusy horizontálně rozkrojte na polovinu a první z nich potřete trochou krému, který zakryjte druhým korpusem. Postup opakujte, dezert vložte do dortového ráfku, zakryjte ho folií a dejte ho na 2–3 hodiny do lednice.

5. KROK

Vychlazený dort z ráfku vyjměte, krém na celém jeho povrchu uhlaďte, po stranách ho ozdobte nasekanými lískovými ořechy a jeho povrch posypte kakaem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů