Rychlý ořechový dort s kakaovým krémem - postup přípravy
Rychlý ořechový dort je vláčný, vypadá luxusně a dokonale kombinuje jemný krém s křupavými komponenty. Je ideální pochoutkou ke slavnostním příležitostem.
Těsto
Krém
Zdobení
Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Přidejte rozpuštěné máslo s nasekanými ořechy a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Polovinu těsta nalijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. Postup opakujte i se zbytkem těsta.
Poznámka: Zda je těsto hotové, otestujte pomocí špejle.
Mezitím připravte krém. Změklé máslo šlehejte se špetkou soli 2–3 minuty. Za stálého šlehání poté přidejte kondenzované mléko a nakonec do směsi vešlehejte kakao.
Oba upečené korpusy horizontálně rozkrojte na polovinu a první z nich potřete trochou krému, který zakryjte druhým korpusem. Postup opakujte, dezert vložte do dortového ráfku, zakryjte ho folií a dejte ho na 2–3 hodiny do lednice.
Vychlazený dort z ráfku vyjměte, krém na celém jeho povrchu uhlaďte, po stranách ho ozdobte nasekanými lískovými ořechy a jeho povrch posypte kakaem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Курдская невестка

