Rychlý smažený květák v těstíčku - postup přípravy
Tradičním českým bezmasým jídlem je smažený květák, který lze připravit na několik způsobů. Vyzkoušejte variaci v těstíčku místo klasického trojobalu podle receptu, který nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Květák rozdělte na růžičky a dejte ho vařit do osolené vody. Vařte ho maximálně 5 minut, aby nebyl příliš měkký. Lze ho připravit i na páře. Nechte ho vychladnout, případně ho dle chuti dosolte.
Rozšlehejte vejce, přidejte trochu mléka a hladkou mouku a vymíchejte těstíčko. Lze ho dle chuti osolit a opepřit. Namočte v něm růžičky květáku a pak je obalte ve strouhance.
Dejte na pánev rozpálit dostatečné množství oleje, aby se květák snáze opékal, a smažte ze všech stran do zlatova. Podávejte ho s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou, případně tatarskou omáčku.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.