San Remo – skvělý předkrm - postup přípravy
San Remo je předkrm, který si každý okamžitě oblíbí. Pochoutka, které se skládá z mnoha dobrých surovin je lahodná, snadná na přípravu a můžete jí překvapit svoje přátele na své vlastní party. Hodí se také jako večeře – pokud ovšem něco zbude!
Ingredience
Mezi dva plátky šunky vložte plátek sýra, houby si předtím opečte s trochou soli, pepřem a zelenou petrželkou. Pečlivě rolky rolujte mírným přeložením obou stran, čímž zajistíte dobrý vzhled rolek a také se vám sýr nepohrne z rolky ven při smažení.
Rolky obalte v klasickém trojobalu a osmažte na pánvi na velkém množství horkého tuku nebo oleje. Podávat můžete s petrželkou, máslovými bramborami nebo rýží a použít můžete také kečup, majonézu nebo tatarskou omáčku.
S názvem San Remo najdete také jahodový dezert
Se stejným názvem si můžete vytvořit také báječný dezert s jahodami. Kromě nich potřebujete vaječné žloutky, několik lžic cukru, vanilkový cukr, koňak, smetanu ke šlehání, menší tabulku hořké čokolády, muškátový oříšek a mandlové štěpiny.
Jahody si nakrájejte na malé kousky, posypte je cukrem a nechte proslazovat asi 15 minut. Zbytek cukru společně se žloutky rozšlehejte, přidejte vanilkový cukr, muškátový oříšek a koňak a šlehejte do pěny. Smetanu také ušlehejte a vmíchejte do pěny. Jahody si rozdělte do čtyř sklenic, zalijte je krémem nebo můžete střídat vrstvy jahod a krému. Posypte je nastrouhanou čokoládou a mandlemi. Poté dejte do ledničky vychladit alespoň na 2 hodiny.
Jako San Remo existuje také vanilková omáčka, kterou můžete použít například jako omáčku k buchtám nebo ji vyzkoušet k upečenému masu.