Slané cuketové placky - postup přípravy
Koncem prázdnin najdete cukety úplně všude, nejen v zapečených bramborách a řízcích, ale také v muffinech, palačinkách či plackách. Připravte si je také, jsou skvělé.
Ingredience
Cukety omyjte a osušte, odkrojte oba konce a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Z cuket rukama důkladně vyždímejte veškerou šťávu a dužninu vložte do misky. Vyklepněte k ní dvě vajíčka a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr.
Pět až sedm kusů jarních cibulek očistěte a nasekejte na kolečka, která přidejte do mísy k ostatním surovinám. Prolisujte do mísy také česnek a přihoďte zakysanou smetanu, asi čtvrt lžičky soli a čtyři vrchovaté lžíce hladké mouky. Všechny ingredience důkladně promíchejte, abyste získali husté těsto.
Dno pánve potřete trochou rostlinného oleje a rozprostřete po celé ploše trochu cuketového těsta. Na středním ohni smažte placku pod pokličkou po obou stranách asi 3 minuty dozlatova. Po dosmažení placky ihned podávejte samotné nebo spolu s masem, zeleninou a vaší oblíbenou studenou omáčkou.