Sultánova malinová roláda se šlehačkou a kokosem - postup přípravy
Nadýchaná a vláčná roláda plněná smetanovým krémem a sladkými malinami, na povrchu sypaná kokosem. To je cukrářské nebe, které vás čeká při každém soustu této nádherné rolády. Krásnější a lahodnější moučník byste hledali jen těžko. Zkuste ho také, zklamání rozhodně nebudete.
Těsto
Krém
Do hluboké mísy prosejte přes jemné sítko hladkou mouku, kukuřičný škrob a kakao a vše důkladně promíchejte. Za stálého míchání pak postupně přilijte 300 mililitrů mléka. Zbylé mléko nalijte do kastrůlku, přidejte k němu cukr a špetku soli a přiveďte jej k varu.
Když začne bublat, přidejte k němu za stálého míchání metličkou moučnou směs. Vařte a bez ustání míchejte, dokud směs nezhoustne do konzistence hustého krému. Nakonec přidejte máslo a jednu čajovou lžičku vanilkové esence a opět velmi dobře zamíchejte.
Do plechu na pečení nasypejte kokos, který rozprostřete po celém povrchu dna. Na kokos nalijte hotové kakaové těsto, rozprostřete ho co nejlépe do tvaru obdélníku a nechte vychladnout. Zatímco uvařený krém chladne, vyšlehejte elektrickým šlehačem plnotučnou smetanu do pevné pěny, která sama drží v misce i poté, co ji otočíte vzhůru nohama. Pokud chcete, přidejte během šlehání ke smetaně dvě nebo tři polévkové lžíce moučkového cukru. Když je šlehačka ušlehaná, vhoďte do ní maliny a jemně je stěrkou vmíchejte do krému.
Šlehačku s malinami rozetřete na vychladlé těsto v plechu a vyrovnejte ji do roviny. Takto připravené vrstvy opatrně stočte do tvaru rolády a položte ji spojem dolů. Navlhčete nůž a nakrájejte jím roládu na kousky o délce kolem šesti centimetrů, vyskládejte je na talíř a zasypejte kokosem, který zůstal v plechu. Hotové roládky vložte do lednice aspoň na 2 hodiny vychladit a ztuhnout a podávejte.