Tiramisu kuličky s tvarohem a mascarpone - postup přípravy
Pokud si chcete vychutnat lahodnou chuť tiramisu, aniž byste strávili dlouhý čas jeho přípravou, jsou tiramisu kuličky ideální volbou. Kuličky se budou také skvěle vyjímat na svátečním stole jako zajímavá verze nepečeného vánočního cukroví.
Kuličky
Na obalení
Začněte přípravou silné instantní kávy. Poté cukrářské piškoty rozemelte pomocí kuchyňského kutru najemno. Piškoty melte postupně aby mezi nimi nezbyly velké kousky.
V míse smíchejte tvaroh a mascarpone. Přidejte cukru a vymíchejte hladký krém. V krému by neměl zůstat nerozmíchaný cukr či hrudky tvarohu.
Rozemleté piškoty zalijte silnou kávou a pečlivě promíchejte. Poté vmíchejte krém z mascarpone. Vypracujte hmotu, ze které bude možné tvořit kuličky.
Hmotu nechte 2–3 hodiny vychladit v lednici. Poté z ní tvarujte rukama kuličky. Ty opět nechte v chladničce zatuhnout.
Ztuhlé kuličky posypte štědrou vrstvou kakaa. Kuličky skladujte v temnu a chladu, ideálně v chladničce a zkonzumujte během několika dnů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Как Приготовить? Марино4ка