Trojúhelníčky z lavaše à la tousty s kuřecím masem - postup přípravy
Nechte se inspirovat receptem na snadný oběd nebo večeři a připravte si trojúhelníčky z lavaše s kuřecím masem. Jsou snadné, chutné a hotovo budete mít za pár minut.
Lavaše s kuřecím masem
Na obalení
Do mísy dejte zakysanou smetanu, přidejte k ní prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše pečlivě promíchejte a smetanu dejte stranou. Rajče omyjte, překrojte ho napůl a nakrájejte ho na tenké plátky.
Uvařené kuřecí maso společně se sýrem nakrájejte na tenké plátky. Bazalku pečlivě omyjte pod tekoucí vodou a nasekejte ji na větší kousky.
Jarní cibuli pečlivě omyjte a nakrájejte ji na menší kousky. Lavaš o rozměrech 45×15 cm na jednom konci lehce natřete zakysanou smetanou.
Na namazaný konec položte část kuřecích prsou, kousek rajčete, posekanou bazalku, jarní cibuli, sůl a sýr. Roh lavaše přehněte přes náplň k protilehlé straně a poté ho překládáním zabalte do zbytku chleba.
Postup opakujte, dokud budete mít dostatek lavašů a náplně. Rozšlehejte vejce s mlékem a na pánvi rozpalte dostatečné množství oleje.
Lavaše obalte ve vejcích a přendejte je do rozpáleného oleje. Smažte je z obou stran po dobu 3–4 minut. Poté je přendejte na talíř s ubrouskem a nechte je okapat.
Hotové lavaše můžete ihned servírovat s oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.