Tvarohová bábovka - postup přípravy
Bábovku zná asi každý, nyní máte ovšem možnost si ji udělat v této jednoduché tvarohové verzi. A to jen díky paní Petře Pospíchalové, která nám poskytla svůj domácí recept.
Ingredience
Do větší mísy rozklepněte obě vejce a přidejte k nim cukr krystal. Poté je utřete do pěny. Následně k nim přidejte citronovou kůru, tvaroh, mléko a rostlinný olej. Vše důkladně promíchejte do hladké směsi. Mouku zvlášť smíchejte s kypřicím práškem a pudinkem v prášku. Tuto směs zapracujte do těsta v míse.
Nakonec už jen přimíchejte citronovou šťávu a nalijte těsto do formy, kterou jste předtím vymazali máslem a vysypali moukou. Dejte formu do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte bábovku cca 40 minut. Zkontrolujte špejlí, jestli je dostatečně propečená. Po vyklopení z formy ji posypejte moučkovým cukrem a podávejte. Dobrou chuť!