Univerzální krém na dorty, zákusky a cukroví - postup přípravy
Krém je vcelku důležitá část mnoha sladkých pochutin, jelikož vše dokáže zvláčnit a chuť celku poté nabírá naprosto nové obrátky. Tento konkrétní vytvoříte z přísad, které máte dozajista běžně ve vlastní spíži. A ani není nutné do něj přidávat drahou smetanu ke šlehání.
Ingredience
Nasypejte cukr do hrnce a nechte jej rozpouštět na středním plameni, dokud nezkaramelizuje. Do vedlejší misky rozklepněte vejce, přidejte škrob, skoro všechno mléko, špetku soli a vše rozšlehejte metličkou. Karamel stáhněte z ohně a nalijte do něj zbývající mléko, důkladně promíchejte. Směs mléka a karamelu vlijte do škrobové směsi a pořádně promíchejte. .
Poté směs přelijte zpět do hrnce a znovu dejte na sporák. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Přidejte máslo a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Následně povrch krému zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Po vychladnutí do směsi přilijte vařené kondenzované mléko a promixujte do hladka. Nyní máte hotovo.