Vaječná omeleta se slaninou a bramborem - postup přípravy
Omeleta je oblíbeným snídaňovým pokrmem, pokud ji ale spojíte s bramborem a zeleninou, rázem se z ní stane obstojný, rychlý a levný oběd nebo večeře. Vyzkoušejte oblíbený recept paní Ilony Šimůnkové.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a očištěnou cibuli nadrobno.
Na másle opečte cibuli, slaninu a brambory dozlatova. Přidejte vejce, podle chuti sůl, pepř, petrželku a jarní cibulku a nechte zvolna opékat, dokud vejce neztuhnou.
Nakonec vše zasypejte strouhaným sýrem, počkejte, až se rozteče, a omeletu sejměte z pánve. Rozkrojte ji napůl, ozdobte zeleninou a případně kečupem nebo jinou oblíbenou studenou omáčkou a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.