Valašské špízy z krkovice s bramborem - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na valašské špízy ze šťavnaté krkovice s bramborem a zeleninou podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Špízy servírujte s osvěžujícím salátem, tatarskou omáčkou nebo vyladěným dipem.
Ingredience
Cibule překrojte a rozeberte je na větší kousky. Anglickou slaninu, kapii a krkovici nakrájejte na čtverečky. Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky.
Na špejli střídavě napichujte cibuli, anglickou slaninu, kapii, krkovici a brambory. Poté přendejte špízy na plech vyložený pečicím papírem.
Každý špíz zakápněte olejem, osolte, posypte sušeným česnekem a oblíbeným kořením. Plech vložte do předehřáté trouby na 175 °C a pečte je přibližně 45 minut.
V průběhu pečení špízy polévejte šťávou, kterou maso a zelenina pustí. Poté je vyjměte z trouby a ihned je servírujte s tatarskou omáčkou a osvěžujícím salátem.
Tip: Špízy můžete dochutit grilovacím kořením nebo kořením na krkovici, špízy či kebab.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem