Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční utopenci v pikantním nálevu

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Vánoční utopenci v pikantním nálevu - postup přípravy

Odpočiňte si během svátků od cukroví a připravte si vánoční utopence podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Jsou chutní, šťavnatí a příjemně pikantní.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Nálev

Základ

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte nálev. V hrnci smíchejte vodu s octem, hořčičným semínkem, bobkovým listem a novým kořením. Přidejte sůl, pepř, chilli vločky a cukr a nálev vařte 5 minut.

2. KROK

Poznámka: Nálev musí být výrazný, proto ho po pěti minutách ochutnejte a případně dochuťte.

3. KROK

Po uvaření odstavte nálev z tepla a připravte zbytek ingrediencí. Cibuli nakrájejte na proužky stejně, jako nakládané okurky a papriku. 

4. KROK

Špekáčky rozřízněte na polovinu a vnitřní stranu potřete hořčicí a posypte paprikou. Poté uzeninu naplňte cibulí, paprikou a nakládanými okurkami a dvě strany špekáčku k sobě spojte párátky. 

5. KROK

Špekáčky vložte do sterilizované sklenice a prokládejte je zbytkem zeleniny, kterou jste nepoužili k plnění. Do sklenice nalijte vychlazený nálev a uzavřete ji. 

Poznámka: Dbejte na to, aby byly všechny ingredience zcela ponořené.

6. KROK

Vánoční utopence nechte 3 týdny stát na chladném místě a poté si užijte jejich výraznou chuť a šťavnatost.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů