Vánoční utopenci v pikantním nálevu - postup přípravy
Odpočiňte si během svátků od cukroví a připravte si vánoční utopence podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Jsou chutní, šťavnatí a příjemně pikantní.
Nálev
Základ
Nejprve připravte nálev. V hrnci smíchejte vodu s octem, hořčičným semínkem, bobkovým listem a novým kořením. Přidejte sůl, pepř, chilli vločky a cukr a nálev vařte 5 minut.
Poznámka: Nálev musí být výrazný, proto ho po pěti minutách ochutnejte a případně dochuťte.
Po uvaření odstavte nálev z tepla a připravte zbytek ingrediencí. Cibuli nakrájejte na proužky stejně, jako nakládané okurky a papriku.
Špekáčky rozřízněte na polovinu a vnitřní stranu potřete hořčicí a posypte paprikou. Poté uzeninu naplňte cibulí, paprikou a nakládanými okurkami a dvě strany špekáčku k sobě spojte párátky.
Špekáčky vložte do sterilizované sklenice a prokládejte je zbytkem zeleniny, kterou jste nepoužili k plnění. Do sklenice nalijte vychlazený nálev a uzavřete ji.
Poznámka: Dbejte na to, aby byly všechny ingredience zcela ponořené.
Vánoční utopence nechte 3 týdny stát na chladném místě a poté si užijte jejich výraznou chuť a šťavnatost.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty