Velikonoční sušenky s meruňkami - postup přípravy
Až ochutnáte tyto velikonoční sušenky s osvěžující chutí, budete je chtít připravovat pořád. Díky snadné přípravě se recept rychle stane jedním z vašich nejoblíbenějších.
Náplň
Těsto
Na posypání
Začněte s přípravou krému. Tvaroh smíchejte s vanilkovým pudinkem v prášku, cukrem a vaječným likérem. Přidejte citronovou kůru a ingredience zamíchejte.
Směs odložte bokem a pokračujte s přípravou těsta. Do mísy od robota vložte nízkotučný tvaroh, olej, vaječný likér a vejce. Přidejte vanilkový extrakt s cukrem, solí a citronovou kůrou.
Jakmile se všechny suroviny propojí, smíchejte je s moukou, vanilkovým pudinkem v prášku a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na 8 kousků o hmotnosti cca 100 g. Ze všech kousků vytvořte placičky o tloušťce 0,5 cm, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Ve středu každé placičky vytvořte důlek a naplňte ho připraveným krémem, na který položte meruňku. Velikonoční sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18–20 minut.
Dezert nechte zcela vychladnout a poté ho servírujte s okraji posypanými moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě budou sušenky lépe stravitelné.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nicoles Zuckerwerk