Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Velikonoční sušenky s meruňkami

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Velikonoční sušenky s meruňkami - postup přípravy

Až ochutnáte tyto velikonoční sušenky s osvěžující chutí, budete je chtít připravovat pořád. Díky snadné přípravě se recept rychle stane jedním z vašich nejoblíbenějších.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Náplň

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou krému. Tvaroh smíchejte s vanilkovým pudinkem v prášku, cukrem a vaječným likérem. Přidejte citronovou kůru a ingredience zamíchejte.

2. KROK

Směs odložte bokem a pokračujte s přípravou těsta. Do mísy od robota vložte nízkotučný tvaroh, olej, vaječný likér a vejce. Přidejte vanilkový extrakt s cukrem, solí a citronovou kůrou. 

3. KROK

Jakmile se všechny suroviny propojí, smíchejte je s moukou, vanilkovým pudinkem v prášku a kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

4. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na 8 kousků o hmotnosti cca 100 g. Ze všech kousků vytvořte placičky o tloušťce 0,5 cm, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

5. KROK

Ve středu každé placičky vytvořte důlek a naplňte ho připraveným krémem, na který položte meruňku. Velikonoční sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18–20 minut.

6. KROK

Dezert nechte zcela vychladnout a poté ho servírujte s okraji posypanými moučkovým cukrem. 

Poznámka: Díky nižší teplotě budou sušenky lépe stravitelné.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Nicoles Zuckerwerk

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů