Vepřová pečeně na houbách s rýží - postup přípravy
Připravte si vepřovou pečeni na houbách podle velmi jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. K pečení budete potřebovat jen troubu a pár základních ingrediencí.
Ingredience
Příloha
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na proužky. Maso vložte na pekáč a ochuťte ho ze všech stran kořením Krkovička, kmínem a Podravkou dle chuti.
Poté položte plátky másla pod maso, jeden vedle druhého, a cibuli vysypte do pekáče kolem masa. Stejný postup opakujte s houbami.
Tip: Pokud máte houby zmražené, nechte je jen trochu povolit. Nemusíte čekat, až rozmrznou úplně.
Zeleninu kolem masa posypte ještě trochou koření Krkovička a Podravkou. Nyní pekáč s masem přiklopte pokličkou a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 60 minut. Po této době pokličku sejměte a maso pečte dalších 60 minut.
Než se pokrm upeče, dejte vařit rýži na 20 minut do osolené vody.
Poznámka: Po upečení maso servírujte s rýží, houbami a výpekem z masa. Jídlo můžete ozdobit ještě kouskem červené papriky a listem hlávkového salátu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou