Vepřové na divoko z plecka - postup přípravy
Vepřové plecko na divoko je variací na tradiční zvěřinové pokrmy, s prvním soustem vás doslova přenese do gurmánského ráje. Vyzkoušejte jej připravit podle receptu paní Ilony Šimůnkové, pikantní chuť kořeněného masa v něm zjemňuje smetana a doplňuje nakládaná zelenina.
Ingredience
Vepřovou plec očistěte a nakrájejte na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Sklenici zeleninové směsi Halali slijte do cedníku a nechte okapat.
Na středním ohni rozpalte ve větším hrnci olej. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova, což by mělo trvat asi 5–7 minut.
Přidejte nakrájené vepřové maso a opečte do zlatohněda. Osolte a opepřete. Přidejte sladkou červenou papriku, bobkové listy a nové koření. Míchejte asi 1 minutu, než koření uvolní aroma.
Zalijte vše vodou a přiveďte k varu, hrnec přikryjte poklicí a za občasného míchání vařte asi 60 minut, dokud maso nezměkne.
Asi po 30 minutách vaření přidejte okapanou zeleninovou směs Halali. Po dalších 30 minutách zjemněte omáčku smetanou. V případě potřeby můžete lehce zahustit či dochutit.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.