Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky zapečené s rajčaty a brambory

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Vepřové plátky zapečené s rajčaty a brambory - postup přípravy

Vepřové plátky si můžete bez tuku zapéci velmi originálním způsobem tak, že k němu nebudete potřebovat přílohu. Ta totiž bude rovnou na něm včetně brambor.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vezměte 6 plátků vepřového masa na řízky a naklepejte je přes fólii. Pak je z obou stran osolte a opepřete. Červenou cibuli rozkrájejte na kolečka. Na plech vyložený pečicím papírem dejte kolečka cibule na 6 míst, na každé položte plátek masa a potřete ho hořčicí.

2. KROK

Rajče nakrájejte na plátky a dejte na maso. Prolisujte česnek, rozetřete ho po rajčatech a dle chuti posolte. Oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z nich šťávu. Dejte je na rajčata, na brambory poté dejte majonézu, celý plech zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 35 minut.

3. KROK

Během pečení si nastrouhejte tvrdý sýr najemno. Vyndejte plech z trouby, odstraňte alobal, nasypejte na maso sýr a na 10 minut vraťte péct. Po dopečení servírujte posypané trochou nasekané zelené petrželky.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů