Vepřové plátky zapečené s rajčaty a brambory - postup přípravy
Vepřové plátky si můžete bez tuku zapéci velmi originálním způsobem tak, že k němu nebudete potřebovat přílohu. Ta totiž bude rovnou na něm včetně brambor.
Ingredience
Vezměte 6 plátků vepřového masa na řízky a naklepejte je přes fólii. Pak je z obou stran osolte a opepřete. Červenou cibuli rozkrájejte na kolečka. Na plech vyložený pečicím papírem dejte kolečka cibule na 6 míst, na každé položte plátek masa a potřete ho hořčicí.
Rajče nakrájejte na plátky a dejte na maso. Prolisujte česnek, rozetřete ho po rajčatech a dle chuti posolte. Oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z nich šťávu. Dejte je na rajčata, na brambory poté dejte majonézu, celý plech zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 35 minut.
Během pečení si nastrouhejte tvrdý sýr najemno. Vyndejte plech z trouby, odstraňte alobal, nasypejte na maso sýr a na 10 minut vraťte péct. Po dopečení servírujte posypané trochou nasekané zelené petrželky.