Zapečená rýže s párky a zeleninou - postup přípravy
Tento pokrm obsahuje všechno, co jen může pořádné jídlo obsahovat. Naleznete v něm totiž zeleninu, rýži, žampiony, maso v podobě párků, ale také například i chutný sýr.
Ingredience
Párky nakrájejte na menší kolečka, cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozpalte trochu rostlinného oleje a nechejte na ní prosmažit cibulku. Mezitím oloupejte a nakrájejte mrkev na malé kousky. Přidejte ji smažit k cibulce, obojí promíchejte. Žampiony nakrájejte na menší kousky a dejte je smažit do pánve, znovu vše promíchejte.
Tuto směs smažte na středním ohni pod pokličkou po dobu 10 minut. V osolené vroucí vodě uvařte rýži. Po 10 minutách přidejte do pánve párky nakrájené na kousky. Nalijte do ní i smetanu ke šlehání a dochuťte vše solí, mletým černým pepřem, sladkou paprikou a bazalkou. Poté vše promíchejte a vařte směs pod pokličkou dalších 15 minut na mírném ohni.
Tvrdý sýr nastrouhejte nahrubo a mozzarellu nakrájejte na kousky. Uvařenou rýži sceďte a naneste její část do formy, ve které budete vše zapékat. Na rýži nalijte smaženou náplň z párků a smetany. Navrch dejte zbylou rýži a na ni nastrouhaný sýr a mozzarellu. Dejte formu do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte pokrm po dobu 20 minut. Poté ho můžete podávat, dobrou chuť!